Vážení zákazníci, od pátku 29.3. do pondělí 1.4. máme jak na prodejně, tak na e-shopu zavřeno. Více informací.

Novinka pro záchranáře – Petzl Maestro

Záchranné spouštěcí a vytahovací zařízení s integrovanou kladkou a blokantem.

Záchranné spouštěcí a vytahovací zařízení s integrovanou kladkou a blokantem.


Výrobce značky Petzl se má opět čím pochlubit. Pro technické záchranné akce přichází s novinkou pod názvem Petzl Maestro. Jedná se o záchranné spouštěcí a vytahovací zařízení s integrovanou kladkou a s blokantem.

Toto nové spouštěcí zařízení nabízí univerzálnost použití, která je tolik potřebná pro technické záchranné operace, jakými jsou spouštění, vytahování, manipulace s těžkými břemeny, použití v primárních systémech i v záložních zajišťovacích systémech. Univerzálnost výrobku Petzl Maestro umožňuje záchranářům přizpůsobit se jakékoli situaci, se kterou se mohou při záchranných akcích setkat.



Ergonomická rukojeť a integrované brzdění spouštěcího zařízení Petzl Maestro umožňují pohodlně regulovat sestup. Přechod z funkce spouštění do funkce vytahování je okamžitý, aniž by bylo nutné přemísťovat náklad. Integrovaná kladka s blokací má kotouč velkého průměru uložený na kuličkových ložiscích, což zajišťuje vynikající účinnost (otáčí se pouze jedním směrem). Drážka kladky je tvarovaná, takže vytváří další třecí zóny pro lano a tím i poskytuje efektivnější brzdění při spouštění. Záchranné zařízení má dále dolní připojovací otvor, který lze použít k vytvoření různých typů vytahovacích systémů (kladkostrojů). Otvor v rukojeti je vhodný pro instalaci šňůry pro kontrolu rozsahu pohybu.

Další výhodou tohoto zařízení je systém Auto-Lock, který zajišťuje automatické zablokování lana, i když se rukojeť nepoužívá. I když je v tomto případě lano zajištěno, lze ho dobírat, aniž by bylo nutné manipulovat s rukojetí.

Spouštěcí zařízení Petzl Maestro si již nyní můžete objednat na našem e-shopu nebo či prohlédnout na prodejně v Kolíně.

Ukázka použití záchranného zařízení Petzl Maestro:

PETZL záchranné zařízení MAESTRO S