Vážení zákazníci, od pátku 29.3. do pondělí 1.4. máme jak na prodejně, tak na e-shopu zavřeno. Více informací.

Rodinná desková hra Arboretum

Jednoduchá pravidla, rafinovanost hry a krása stromů v jednom.

Jednoduchá pravidla, rafinovanost hry a krása stromů v jednom. 


Opět jsme tu s novinkou, kterou jsme na našem e-shopu ještě neměli a možná některé z vás překvapí. No co, život by neměl být jen práce a každodenní povinnosti, které se na nás valí ze všech stran, ale také radost, zábava a hra. A o hru v tomto příspěvku právě jde.

Rozhodli jsme se vám představit zajímavou a jednoduchou abstraktní deskovou hru s názvem Arboretum, která svým skvělým výtvarným zpracováním stromů může oslovit nejen milovníky stromů, arboristy a stromolezce, ale všechny, kteří mají rádi napětí, rafinovanost a soutěživost.

Desková hra Arboretum je určena pro 2 - 4 hráče, a to již od věku 8 let. Může ji tedy hrát celá rodina, přičemž pravidla jsou jednoduchá a jedna partie zabere zhruba 0,5 hodiny.



A jaká jsou tedy pravidla?

Každému z hráčů se rozdá 7 karet do ruky. Ostatní karty se nechají v balíčku uprostřed herního pole rubovou stranou nahoru.

Při svém tahu si každý hráč musí dobrat dvě nové karty do ruky. Následně musí jednu kartu (strom) z ruky zahrát před sebe na stůl (tzv. zasadit), aby alespoň jednou stranou sousedila s již dříve zahranou (zasazenou) kartou (stromem). Tak si hráč tvoří tzv. stromořadí. Dále musí odhodit jednu kartu do svého odhazovacího balíčku před sebe. Poté hraje další hráč.

Hraje se do momentu, kdy hráči doberou balíček, který vznikl při rozdávání.

Následuje bodování, které je z této hry pravděpodobně nejnáročnější, ale zároveň z ní dělá chytrou a rafinovanou hru.

Hra obsahuje 80ks karet v 10 barvách, 1x bodovací blok a 1x pravidla v českém jazyce.

Přejeme příjemné zážitky při hře!


Desková hra ARBORETUM