Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

OOPP

OOPP je zkratka pro osobní ochranné pracovní prostředky. Podle Evropské směrnice jsou to všechny prostředky a jejich příslušenství určené k používání pracovníky za účelem ochrany před jedním nebo více riziky, které mohou ohrozit jejich zdraví či bezpečnost (např. toxické látky, kyseliny, horké povrchy, padající předměty, prach).

OOPP musí chránit pracovníky před zdravotními a bezpečnostními riziky, nesmí ohrožovat jejich zdraví, nesmí bránit při výkonu práce a musí splňovat požadavky stanovené nařízením vlády č. 21/2003Sb.

Pracovníci, kteří pracují ve výšce a nad volnou hloubkou, musí být chránění osobními ochrannými prostředky proti pádu. Jedná se například o pracovníky vykonávající činnosti ve výškách, na plošinách, na střechách, dále pracovníky záchranných složek, stromolezce a další profese, při kterých se pracovníci pohybující více jak 1,5 metru nad zemí. Tyto ochranné prostředky se dají rozdělit na kolektivní (zábradlí, lešení apod.) a osobní (zachycovací postroj, zachycovač pádu a další).