Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Představujeme horolezecká lana firmy Beal

Udělejte si radost a vyberte si k Vánocům nové dynamické lano firmy Beal.

Francouzská firma Beal, která se řadí k předním světovým výrobcům horolezeckých, pracovních a bezpečnostních lan a na trhu působí od roku 1986, přichází s nabídkou nových jednoduchých, dvojitých a polovičních dynamických lan. 

Všechna lana jsou konstruována s použitím nejmodernější technologie firmy Beal a jsou navrhována tak, aby pokryla širokou škálu požadavků lezců všech "typů". Ať už se jedná o začátečníky, příležitostní lezce nebo pokročilé profíky.

Firma Beal rozdělila lana do třech základních kategorií podle typů vnitřního a vnějšího ošetření:

- lana s označením ACTIVE LINE
- lana s označením INTENSIVE LINE
- lana s označením MOUNTAIN LINE 

Jaké jsou tedy rozdíly mezi těmito lany?



Lana s označením ACTIVE LINE

Tento typ lan je určen pro největší škálu horolezeckých disciplín. Jsou vhodná například pro příležitostný výlet do hor, na kterém je potřeba krátkodobého jištění nebo pro skalní lezení. Pro tyto účely jsou vhodná lana: ZENITH 9,5mm ACTIVE LINE, KARMA 9,8mm ACTIVE LINE, VIRUS 10mm ACTIVE LINE, ANTIDOTE 10,2mm ACTIVE LINE, LEGEND 8,3mm ACTIVE LINE a RANDO 8mm ACTIVE LINE.

Pro stejný účel je dále vhodné lano DIABLO 9,8mm Unicore ACTIVE LINE, které je navíc opatřeno technologií UNICORE. Tato technologie zabraňuje utržení opletu lana (prameny opletu lana jsou propleteny s prameny jádra, což zabraňuje "svléknutí" opletu při jeho poškození). Univerzálním lanem z této kategorie je lano DIABLO 10,2mm Unicore ACTIVE LINE, které je taktéž opatřeno technologií UNICORE a je vhodné jak pro skalní lezení, tak pro indoor.

Samostatnou skupinou z této kategorie jsou lana WALL SCHOOL 10,2mm ACTIVE LINE a WALL MASTER 10,5mm ACTIVE LINE, která jsou určena pouze pro lezení na umělých stěnách, tedy indoor.

Všechna výše uvedená lana jsou bez impregnace!


Lana s označením INTENSIVE LINE

Tento typ lan je určen pro tvrdou práci v horách. Lana mají zvýšenou trvanlivost, odolnost proti vlhkosti, prachu, oděru a zároveň vynikají výbornou pružností. Všechna lana typu INTENSIVE LINE disponují impregnací opletu DRY COVER – při jejich výrobě je na každé vlákno opletové příze nanesen impregnační roztok. Dále následuje zahřátí, při kterém dochází k polymerizaci a tím vzniká odolná vrstva chránící každé vlákno. Tato vlákna pak tvoří kompaktní oplet, který zvyšuje jeho odolnost vůči oděru, pronikání vlhkosti a nečistot, což zaručuje delší životnost lana.

Možná vás zajímá, zda jsou tato lana taktéž opatřena technologií UNICORE. Ano. Lano OPERA 8,5mm INTENSIVE LINE, JOKER 9,1mm INTENSIVE LINE, STINGER III 9,4mm INTENSIVE LINE, BOOSTER III 9,7mm INTENSIVE LINE, TIGER 10mm INTENSIVE LINE, TOP GUN II 10,5mm INTENSIVE LINE a ICE LINE 8,1mm INTENSIVE LINE touto technologií disponují.

Výjimkou jsou lana FLYER II 10,2mm INTENSIVE LINE a APOLLO II 11mm INTENSIVE LINE, která nejsou opatřena technologíí UNICORE.


Lana s označením MOUNTAIN LINE

Všechna lana tohoto typu jsou vyvinuta speciálně pro lezení v náročných klimatických podmínkách zimních hor. Jsou tedy vhodná pro ledovcové lezení. Všechny základní prameny těchto lan disponují speciální impregnací opletu a jádra GOLDEN DRY, která zaručuje, že lano nesaje vodu. Mezi takto ošetřenými prameny vzniká nižší tření, v jehož důsledků má lano ještě delší životnost. Lano ve vlhkém prostředím netěžkne a v zimních podmínkách nemůže zmrznout.

Mezi tyto velmi odolná lana patři: OPERA 8,5mm MOUNTAIN LINE, JOKER 9,1mm MOUNTAIN LINE, STINGER III 9,4mm MOUNTAIN LINE, BOOSTER III 9,7mm MOUNTAIN LINE, TIGER 10mm MOUNTAIN LINE, FLYER II 10,2mm MOUNTAIN LINE, TOP GUN II 10,5mm MOUNTAIN LINE, GULLY 7,3mm MOUNTAIN LINE, ICE LINE 8,1mm MOUNTAIN LINE a RANDO 8mm MOUNTAIN LINE.


Snažili jsme se vysvětlit rozdíl v označení nových horolezeckých lan firmy Beal. Pokud se nám to podařilo a nalezli jste odpověď, případně vám některé z lan padlo do oka, jsme tomu rádi.

BEAL lano ZENITH 9,5mm ACTIVE LINE

BEAL lano KARMA 9,8mm ACTIVE LINE

BEAL lano VIRUS 10mm ACTIVE LINE

BEAL lano ANTIDOTE 10,2mm ACTIVE LINE

BEAL lano LEGEND 8,3mm ACTIVE LINE

BEAL lano RANDO 8mm ACTIVE LINE

BEAL lano DIABLO 9,8mm Unicore ACTIVE LINE

BEAL lano DIABLO 10,2mm Unicore ACTIVE LINE

BEAL lano WALL SCHOOL 10,2mm ACTIVE LINE

BEAL lano WALL MASTER 10,5mm ACTIVE LINE

BEAL lano OPERA 8,5mm INTENSIVE LINE

BEAL lano JOKER 9,1mm INTENSIVE LINE

BEAL lano STINGER III 9,4mm INTENSIVE LINE

BEAL lano BOOSTER III 9,7mm INTENSIVE LINE

BEAL lano TIGER 10mm INTENSIVE LINE

BEAL lano TOP GUN II 10,5mm INTENSIVE LINE

BEAL lano ICE LINE 8,1mm INTENSIVE LINE

BEAL lano FLYER II 10,2mm INTENSIVE LINE

BEAL lano APOLLO II 11mm INTENSIVE LINE

BEAL lano OPERA 8,5mm MOUNTAIN LINE

BEAL lano JOKER 9,1mm MOUNTAIN LINE

BEAL lano STINGER III 9,4mm MOUNTAIN LINE

BEAL lano BOOSTER III 9,7mm MOUNTAIN LINE

BEAL lano TIGER 10mm MOUNTAIN LINE

BEAL lano FLYER II 10,2mm MOUNTAIN LINE

BEAL lano TOP GUN II 10,5mm MOUNTAIN LINE

BEAL lano GULLY 7,3mm MOUNTAIN LINE

BEAL lano ICE LINE 8,1mm MOUNTAIN LINE

BEAL lano RANDO 8mm MOUNTAIN LINE