Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Učíme se poskytnout první pomoc ve výškách

Ještě se stále můžete přihlásit na kurzy první pomoci, které se konají tento týden.

Člověk nikdy neví, kdy se do takové situace dostane. Někteří mají štěstí, že jen párkrát za život nebo nikdy, a někteří jsou jako strážní andělé a setkávají se s nehodami mnohem častěji. Tak jako tak je dobré znát správné postupy, jak poskytnout první pomoc, protože právě vy můžete být štěstím pro zraněné a jedince v ohrožení života.


Na jakých kurzech se můžete první pomoc naučit

Umění poskytnutí první pomoci se snažíme podporovat i my ve worksafety.cz. Jelikož nabízíme potřeby pro arboristy, horolezce a výškové pracovníky, jsou kurzy první pomoci nezbytností. Absolvovat proto můžete Kurz první pomoci a Kurz praktické stromolezecké záchrany.


Kurz první pomoci

Tento kurz je určen jak arboristům a výškovým pracovníkům, tak i laické veřejnosti. Dozvíte se v něm, jak pomoci při říznutí, pádu, anafylaktickém šoku nebo při úrazu motorovou pilou. Tyto poznatky se vám budou hodit i v běžném životě.

Více informací o kurzu zaměřeném na poskytování první pomoci.

Kurz praktické stromolezecké záchrany

V návaznosti na klasický kurz první pomoci se můžete zúčastnit i kurzu praktické stromolezecké záchrany, který je určen zkušeným lezcům. V jeho průběhu si účastníci vyzkouší simulace běžných zranění a naučí se i teoretické postupy. Je vhodné jej absolvovat, jestliže se chystáte na certifikační zkoušku ETW.

Více informací o speciálním kurzu stromolezecké záchrany.


Užitečná aplikace, která pomáhá zachraňovat životy

Znáte aplikaci pod názvem Záchranka? S touto aplikací v případě nouze rychle kontaktujete Zdravotnickou záchrannou službu nebo Horskou službu a můžete tak skutečně zachránit životy. Snadno si ji stáhnete přes App Store nebo Google Play.

Co aplikace obsahuje:

Alarm – stačí přidržet tlačítko a pomoc bude na cestě. Záchranáři budou znát i vaši přesnou polohu.
Lokátor – poradí vám, kde se ve vaší blízkosti nachází pohotovost. Rovněž vás rychle odnaviguje na dané místo.
První pomoc – interaktivní návod vám řekne, jak poskytnout první pomoc velmi jednoduchou a intuitivní formou.

Vedle toho, že budete znát postupy záchrany lidského života ve výškách, bude tato aplikace užitečným pomocníkem, s nímž o to rychleji a jistěji poskytnete pomoc.

Kurz první pomoci

Kurz praktické stromolezecké záchrany