Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Kdy a proč je dobré si lezecké vybavení půjčit

Jestliže jen trochu váháte, zda se horolezectví budete více věnovat, pak si lezecké vybavení vypůjčte. Vše budete mít připravené, bezpečné a zrevidované.

AKTUALIZACE 2021

PŮJČOVNA lezeckého vybavení
je až do odvolání ZRUŠENA! 


Jaro už se blíží a s ním opět i krásné počasí a hory vyzývající k lezení a zdolávání ferrat. Někdo si vybavení pro tento skvělý sport kupuje, někdo si jej půjčuje. Kdy a proč se vyplatí si lezecké vybavení půjčit?


V horolezectví jste začátečník

Ještě jste nikdy nelezli a chystáte se do výšin poprvé, nevíte, jestli vás to vůbec bude bavit a zda nakonec nad vámi nezvítězí strach z výšek? Jestliže jen trochu váháte, zda se horolezectví budete více věnovat, pak si lezecké vybavení vypůjčte. Vše budete mít připravené, bezpečné a zrevidované.

Horolezectví se nevěnujete pravidelně

Lezete jen jednou za čas, když je nádherné počasí nebo vás přemluví kamarádi? I v tomto případě se vám vyplatí si lezecké vybavení půjčit. Kdybyste si totiž koupili nové, bude vám zbytečně ležet ve skříni, utopíte v něm spoustu peněz a do přibližně tří let už stejně bude nepoužitelné (jeho použití by bylo rizikové – lana mohou ztratit pružnost apod.).

Nemáte dost času na výběr kvalitního horolezeckého vybavení

Když se rozhodnete investovat peníze do horolezeckého vybavení a chcete si pořídit horolezecké sety, přilby, karabiny, horolezcká lana a další pomůcky pro horolezectví, měli byste si na to vyhradit dostatek času, abyste je vybrali skutečně správné a kvalitní. Jestliže se termín výjezdu za dobrodružstvím blíží a stále nemáte čas si vše potřebné obstarat, raději to odložte, lezecké vybavení si půjčte a to vlastní si vyberte až pak v klidu a beze spěchu.

Nechcete utrácet za svou vlastní výbavu

Není to úplně levná záležitost, co si budeme povídat. A než mít nějakou ne úplně kvalitní lezeckou výbavu, se kterou můžete hrozit nebezpečí, to si ji raději půjčte. Dostane se vám tak maximálního servisu se zárukou bezpečnosti.

Chcete mít vždy vše precizně seřízené, připravené a zrevidované

Když si pořídíte svou vlastní lezeckou výbavu, musíte se o ni starat vy, myslet na to, že je potřeba ji zrevidovat a obstarávat si vše potřebné. Kdežto když si vše na lezení půjčíte, nemusíte řešit téměř nic.

Co vše je možné si půjčit

Abyste měli jasnější představu, jak takové půjčování lezeckého vybavení probíhá a co vše to obnáší, podívejte se, jak funguje půjčovna worksafety.cz.

Samozřejmě je moc fajn mít vlastní lezecké vybavení, přesně takové, jaké se vám líbí. Ovšem jak jsme uvedli výše, i půjčování pomůcek pro lezení má své nesporné výhody. V každém případě přejeme příjemné lezení!



PŮJČOVNA LEZECKÉHO VYBAVENÍ WORKSAFETY.CZ