Vážení zákazníci, od pátku 29.3. do pondělí 1.4. máme jak na prodejně, tak na e-shopu zavřeno. Více informací.

Jaké zvolit ochranné pracovní brýle, když jste arborista nebo výškový pracovník?

Važme si svého zraku, pečujme o něj, nevystavujme ho nebezpečí, chraňme ho!

Zrak je smysl, který nám umožňuje vnímat světlo, barvy, tvary a vše kolem nás. Přibližně 80% informací zpracováváme právě zrakem. O to víc bychom si ho měli vážit a neměli bychom jej vystavovat zbytečnému nebezpečí. I ve výškách a při práci se dřevinami je potřeba používat ochranné pracovní brýle, které spolehlivě ochrání vaše oči. Jaké brýle doporučujeme arboristům a výškovým pracovníkům?


Ochranné pracovní brýle chcete nosit denně, jen když jsou pohodlné

Dlouhodobé nošení brýlí vyžaduje maximální komfort. Žádné tlačení ani dření. Pokud by totiž brýle nebyly dostatečně pohodlné, mohla by vás po pár hodinách bolet hlava. Základem je jejich lehkost a měkkost. Měkké nožičky a nosní můstek zaručí, že ochranné pracovní brýle hezky sednou na nos a za uši a nebudete o nich během práce téměř vědět.

Ideální jsou ochranné pracovní brýle s nastavitelnou délkou straniček i jejich sklonem, můžete je tak přizpůsobit přesně svým potřebám a případně je i půjčit kolegovi. Díky své univerzálnosti totiž dokonale padnou každému uživateli. Vedle klasických nožiček jsou k dostání také ochranné brýle s nastavitelnou gumovou páskou, která zamezuje riziku, že by vám brýle spadly, když se budete předklánět.



Odolnost a kvalita pracovních brýlí je základ pro bezpečí vašich očí

Ochranné brýle chránící zrak proti prachu a špíně jsou nezbytností, ale měly by být odolné i proti poškrábání a vůči chemikáliím. Ani prudší náraz větve stromu by jim neměl ublížit.

Ochrana zraku před UV zářením a dobrý rozhled jsou potřeba

Jako arboristé a výškoví pracovníci jste denně vystaveni slunečními záření, které má na vaše oči neblahý vliv. UV ochrana vašich brýlí by proto měla být samozřejmostí. Vybrat si můžete s lehce tónovanými černými skly nebo zcela průhledné, čiré ochranné brýle.

Aby se vám dobře pracovalo, měli byste také eliminovat možnost zamlžení brýlí, například brýlemi opatřenými nátěrem proti mlžení nebo brýlemi s ventilací napříč zorníky, která zamlžení minimalizuje. Neméně důležitým prvkem u ochranných pracovních brýlí je i panoramatický zorník, který podstatně zvětší vaše zorné pole a tím přehled o dění kolem vás.



Nepodceňujte používání ochranných pracovních brýlí a pořiďte si spolehlivou ochranu zraku.
Tento smysl máte jen jeden a zpět vám ho nikdo nevrátí.

PELTOR ochranný štít V4C

Protos Integral ochranné brýle

ARDON ochranné brýle M4001, M4100, M4200

ARDON ochranné brýle V8000, V8100

ARDON ochranné brýle M1000, M1100

ARDON ochranné brýle M4000

ARDON ochranné brýle M6000

ARDON ochranné brýle G6000

3M PELTOR ochranné brýle MAXIM NOVOFLEX

Pfanner NEXUS ochranné brýle

3M ochranné brýle GG501