Vážení zákazníci, od pátku 29.3. do pondělí 1.4. máme jak na prodejně, tak na e-shopu zavřeno. Více informací.

Už jste se seznámili s našimi novými barevnými lany?

Lana Courant v metráži jsou nejen kvalitní, spolehlivá, ale také za skvělou cenu.

Jistě jste si všimli, že před Vánocemi se naše rodinka metrážových lan rozrostla o lana Courant. Tato francouzská firma se již přes 160 let věnuje výrobě vybavení, které výškoví pracovníci, arboristé, hasiči a záchranáři potřebují ke své každodenní práci.

Lana této značky se vyznačují zejména velkou odolností a dlouhou životností, což ocení každý pracovník. Lano je ve výšce takový základ, přece jen na něm visíme a musíme se na něj spolehnout. V porovnání s ostatními značkami hrají tyto lana doslova všemi barvami! A to nás baví. 

Podívejte se, jaká lana jsme pro vás vybrali, otestovali a tímto je doporučujeme. 



Courant lano Ultima 11mm

Lano se pyšní samými skvělými vlastnostmi, které každý lezec v práci ocení: dobrá uzlovatelnost, velká odolnost proti oděru, dlouhá životnost. Těmto vlastnostem vděčí inovativní technologii výroby "Meetic" (technologie proti utržení opletu, jádro má speciální konstrukci). A to nejlepší nakonec: barva lana je naprosto unikátní, reflexní žlutá barva je kombinovaná buď s červenou nebo modrou barvou, záleží dle vaší preference. Nejenže se takhle barevným lanem můžete chlubit, ale hlavně je vidět na dálku. 

Lano Courant Ultima s průměrem 11mm může být použito v extrémních situacích, v nebezpečném terénu, vhodné je zejména pro pracovníky ve výškách, záchranáře, hasiče i stromolezece, kteří si potrpí na kvalitní a odolná lana. 

V prodeji ve dvou barevných variantách: červená/reflexní žlutá a modrá/reflexní žlutá. A také v klasické bílé barvě



Courant lano Bandit 11mm

Toto lano se vyznačuje stabilní konstrukcí a stálostí svých vlastností: netvrdne, je stále kulaté a dobře se skládá do vaku nebo motá, v neposlední řadě vyniká skvělou uzlovatelností. Jeho konstrukce spojuje know-how výzkumných a vývojových týmů společnosti Courant, které pracují v úzké spolupráci se speleology a záchrannými službami. 

Lano Bandit s průměrem 11mm je vhodné pro klasické práce ve výškách, arboristiku a záchranářství. Nabízí skvělý poměr cena / výkon.

Na výběr ve dvou barvách: žlutá nebo červená



Courant lano Truck 11mm

Klasické pracovní lano konstruované pro tzv. nejšpinavější práce v lanovém přístupu. Truck s průměrem 11mm je vhodný pro práci, kde dochází k častému poničení lana, jako je například práce na sanaci skla, nátěrové práce a práce ve špinavém prostředí. 

Truck o průměru 11mm je k dostání v červené barvě nebo bílé



Courant lano Wild 11mm

Toto lano patří stejně jako jeho bratříček Truck ke spotřebním lanům, je vyrobené pro práci ve špinavém prostředí, tedy tam, kde dochází k rychlému opotřebení či zašpinění lana. A i tam si zachovává výbornou uzlovatelnost. Stejně jako ostatní lana Courant nabízí výborný poměr cena / výkon. Lano Wild 11mm  je vhodné zejména pro výškové práce, ale i arboristiku a záchranářství. Jeho kvality oceníte při každém výstupu i slanění. 

Lano Wild průměru 11mm se prodává v červené a  bílé barvě. 


Courant lano Ultima 11mm modrá/reflexní žlutá - metráž

Courant lano Ultima 11mm červená/reflexní žlutá - metráž

Courant lano Ultima 11mm bílá - metráž

Courant lano Bandit 11mm červená - metráž

Courant lano Bandit 11mm žlutá - metráž

Courant lano Truck 11mm bílá - metráž

Courant lano Truck 11mm červená - metráž

Courant lano Wild 11mm červená - metráž

Courant lano Wild 11mm bílá - metráž