Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Další novinky pro rok 2019 z dílny Petzl

Zigzag, Zigzag Plus, Chicane a další příslušenství jsou tu.

Jak jsme slíbili, jsme tu s představením dalších nových výrobků z dílny značky Petzl pro rok 2019. Jedná se konkrétně o mechanické prusíky a jejich příslušenství, které svými vlastnostmi zefektivní pohyb v koruně stromů každého arboristy.


Petzl mechanický prusík ZigZag 2019

První novinkou, se kterou vás seznámíme, je již dobře známý a oblíbený mechanický prusík Petzl Zigzag 2019. Ten je určen pro ty, kteří používají klasickou techniku prusíkových kladkostrojů. Třecí řetěz prusíku Petzl Zigzag 2019 zaručuje přesné a plynulé pohyby za každého počasí. Kladka prusíku je uložena na kuličkovém ložisku, díky kterému je dobírání lana snadné. Dolní připojovací otvor je pevný tak, aby zajistil zarovnání s osou uživatele a optimalizoval úchop a ovládání. Mechanický prusík je určen pro lana o průměru 11,5 - 13mm. Tento prusík lze používat pro jednolanovou techniku spolu s přídavnou brzdou Petzl Chicane, se kterou vás v tomto příspěvku také seznámíme, a i pro klasickou dvoulanovou techniku.



Petzl mechanický prusík ZigZag Plus

Dalším novým výrobkem je mechanický prusík s otočným závěsem Petzl Zigzag Plus 2019, který lze používat pro jednolanovou i dvoulanovou techniku. Spodní připojovací bod s otočným závěsem zaručuje stabilní a správnou polohu prusíku a optimální průchod lana. Díky třecímu řetězu je pohyb prusíku Petzl Zigzag Plus 2019 přesný a plynulý za každého počasí. Kladka, která je uložena na kuličkovém ložisku, zaručuje snadné dobírání lana. Mechanický prusík je určen pro lana o průměru 11,5 - 13mm.



Petzl přídavná brzda Chicane

Třetí novinkou je přídavná brzda k novým modelům mechanických prusíků Petzl Zigzag Plus 2019 a Petzl Zigzag 2019 pro možnost použití SRT techniky s označením Petzl Chicane. Tato přídavná brzda zajišťuje kontinuální tření při slanění a jako sestavený celek spolu s prusíky zaručuje hladký průchod lana při výstupech. Ergonomická rukojeť poskytuje vynikající úchop a umožňuje pohyb při chůzi po větvích. Díky otevíratelné bočnici je instalace snadná a rychlá. Brzda je určena pro lana o průměru 11,5 - 13mm.

Upozorňujeme, že přídavná brzda Petzl Chicane je kompatibilní pouze s karabinami Petzl Am´D Ball Lock, Petzl Am´D Triact-Lock 2016, Petzl OK Ball Lock a Petzl OK Triact-Lock.



Petzl set kolenový blokant s karabinou nebo stupačkou Knee Ascent Loop

Poslední dnešní novinkou je set kolenového blokantu Petzl Knee Ascent Loop, který umožňuje uživateli pohodlný výstup při použití mechanického prusíku Petzl Zigzag nebo Petzl Zigzag Plus na jednom laně. U tohoto výrobku si uživatel může zvolit buď variantu kolenového blokantu s karabinou na obuv a poutkem nebo se stupačkou. Záleží, jak co komu vyhovuje. Tento set se skládá z horního textilního popruhu, hrudního blokantu Petzl Croll ve velikosti L, ze stoupacího popruhu s karabinou, která se připojuje k integrovanému popruhu v horní části obuvi a z pouzdra Petzl Toolbag ve velikosti XS. Systém tohoto setu je plně nastavitelný a je určen pro lana o průměru 11,5 - 13mm.



Máte "zálusk" na tyto vychytávky? Postupně je naskladňujeme nebo využijte možnosti předobjednávek. Stačí mrknout náš e-shop ;-)

PETZL mechanický prusík ZIGZAG 2019

PETZL mechanický prusík ZIGZAG PLUS

PETZL přídavná brzda CHICANE

PETZL set kolenní blokant s karabinou KNEE ASCENT CLIP

PETZL set kolenní blokant se stupačkou KNEE ASCENT FOOT LOOP