Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Pracovní sedačka = pohodlí k nezaplacení

Na co se při výběru zaměřit a jaké sedačky doporučujeme.

Položte si vy, výškoví pracovníci, otázku, kolik skutečného času strávíte "tam nahoře". Kolik fyzických sil a energie vynaložíte při tak specifické práci, jako jsou výškovky? Jak často jste dlouhodobě zavěšeni ve visu na laně? A buďte upřímní: určitě hodně. Nezasloužíte si víc pohodlí a komfortu? My jsme toho názoru, že rozhodně ano!

Proto doporučujeme těm, kteří si chtějí při práci "ulevit" a ušetřit trochu fyzických sil, zainvestovat do polohovací pracovní sedačky.


Obecně, pracovní sedačky nepatří do OOPP pro práce ve výškách, ale jsou pro výškové pracovníky nezbytné při delším visu v lanovém přístupu. Většina pracovních laviček je vybavena postranními poutky a nosiči materiálu, které pracovníkovi umožňují zavěšení např. potřebného nářadí nebo materiálu.

Jak vybrat pracovní sedačku? 

Při výběru pracovní sedačky je důležité vždy zvážit postavu uživatele, jaký celotělový postroj uživatel používá a v neposlední řadě jaké práce bude provádět. Některé lavičky jsou menšího provedení a neomezují uživatele v pohybu i ve stísněných prostorech, ovšem jejich pohodlí nemusí být tak komfortní. Pracovní sedačka se připojuje do centrálního bodu na postroji s normou EN 813 pomocí menších karabin např. se šroubovacím zámkem. 

A jaké pracovní sedačky doporučujeme?


Beal pracovní sedačka Air Sit

Tato pracovní sedačka je našimi zákazníky dlouhodobě ověřená v praxi. Jedná se o velice stabilní a pohodlnou pracovní sedačku, která je vybavena odolným a prodyšným polstrováním. Připojuje se pomocí dvou postranních slotů a je vybavena dvěma plastovými bočními poutky, které se jednoduše zapínají. Sedačka má dále čtyři poutka, na které lze jednoduše připnout např. kapsu na nářadí nebo pomocnou smyčku. 



Edelrid sedačka Air Lounge vel. S

Druhou, ověřenou pracovní sedačkou, je Edelrid Air Lounge. Jedná se sice o cenově nákladnější sedačku, ale vysoce komfortní a pohodlnou. U této sedačky se velice jednoduše nastavuje délka, a to díky dvěma sponám Easy Glider. Pro připevnění sedačky k postroji slouží dvě integrované karabiny.  



Singing Rock sedačka Franklin

Pro ty, kteří přece jen nechtějí do pracovní sedačky tolik investovat, doporučujeme tuto sedačku od Singáče. Má širokou sedací část, která zaručuje dobrou stabilitu a zároveň dovoluje pracovat střídavě ve visu i ve stoje. Snadno se seřizuje, a to díky sponám Rock&Lock. Je vybavena třemi pevnými kovovými oky pro zavěšení např. vaku na nářadí.



Pokud zvažujete nákup polohovací pracovní sedačky a nejste si zcela jisti výběrem, v našem kamenném obchodě si je můžete vyzkoušet osobně. Další nabídku těchto úžasných pomocníků naleznete zde.