Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Nastává ideální počasí na Ferraty. Inspirujte se u nás při koupi nového oblečení na vaši horskou výpravu

Představujeme zajištěné cesty, pro začátek tipy na kvalitní oblečení.

Ač skalní příznivci upravených horolezecko-turistických cest známých jako Via Ferrata nedají na svou vášeň dopustit ani za třeskutých mrazů, hlavní sezona všech milovníků těchto zabezpečených cest nastává právě začátkem jara, kdy na horách panují příznivé klimatické podmínky, avšak bez vysokých letních teplot. Pokud se chystáte na Via Ferrata letos poprvé, či o takovém výletě teprve uvažujete, nepochybně vám přijde vhod náš rádce, jakým způsobem se na Via Ferrata vybavit tak, abyste si celý výlet maximálně užili. Začneme samotným oblečením na Via Ferrata, a to i z toho důvodu, že se nás na něj v emailových dotazech často ptáte.

Via Ferrata nemusí být nutně náročné horolezení

Samotný pojem Via Ferrata znamená zajištěná cesta a více méně přesně určuje, co vás při takovém výletě čeká. Jedná se vlastně o náročnější turistické cesty v horách, kde jsou na stálo nainstalovány jisticí a zabraňovací mechanismy, což znamená, že s sebou do určitého stupně náročnosti nemusíte nosit specializované horolezecké vybavení, ale že si i na náročnějších stupních vystačíte se sedákem, přilbou a tlumičem pádu, což je vybavení, které bez problému dostanete do jednoho horolezeckého vaku. Než ovšem poodkryjeme tajemství lezení na ferratách, podíváme se na základní oblečení, které se na takovou expedici hodí.


Základem je kvalitní a bezpečná přilba

I když na Via Ferrata nemusíte nic dosekávat do stěn, ani se složitě jistit ve více lidech, přesto se neobejdete bez odolného a technicky dobře navrženého oblečení, přeci jenom pohyb na Via Ferrata má asi nejblíže k horolezectví, i když je prováděn bezpečněji a na kontrolovaných úsecích. Základem je nepochybně přilba, která ochrání vaši hlavu před možným úderem o skálu, převis nebo padajícími kamínky.

Z našeho sortimentu přileb můžeme doporučit model CT Galaxy, který je vhodný jak pro začínající, tak i pro pokročilé lezce i ferratisty. Plášť této helmy je vyroben z pevného ABS materiálu, vnitřní část pak z měkké pěny, která odvádí vlhkost a tím zlepšuje komfort svého nositele. Přilba je navíc snadno a rychle nastavitelná prakticky na jakoukoliv velikost hlavy a drží na místě i při prudkých pohybech, proto je vhodná prakticky pro všechny věkové kategorie, včetně dětí. Galaxy se vyrábí v pěti barvách, z kterých si jistě každý vybere tu svou. 



České oblečení do zahraničního terénu

Souhrou šťastných náhod se z České republiky stala velmoc, co se týče outdoorového oblečení, jelikož byste marně na světe hledali jinou zemi, kde by na počet obyvatel existovalo takové množství výrobců outdoorového oblečení. Díky tomu ovšem máme výhodu, že si můžeme na jednotlivé aktivity vybrat prakticky ideální modely přizpůsobené téměř přesně konkrétní situaci. Na lezce po Via Ferrata myslí už několik let za sebou domácí značka Direct Alpine, z jejíhož sortimentu jsme pro vás vybrali výborné kalhoty Patrol 4.0 a bundu Summit 3.0, obojí na zajištěné horolezecké trasy jako stvořené. Oba výrobky jsou zároveň certifikovány označením Nature Friendly výrobek, a tak máte jistotu, že jejich nákupem podporujete výrobu a produkty šetrné k životnímu prostředí.


Kalhoty Direct Alpine Patrol 4.0

Jak napovídá číslovka za označením těchto kalhot, jedná se už o 4. vydání tohoto oblíbeného modelu, což ukazuje, že je o tento kousek stále velký zájem. Hlavní předností těchto kalhot je jejich nízká hmotnost a zároveň odolnost v často namáhaných místech, jako jsou třísla a kolena. Tyto partie byly nejen zesíleny, ale upraveny i strečovým polyesterem, aby bylo možné zajistit jejich vysokou pevnost v tahu. Kalhoty Patrol jsou velmi pohodlné a navíc rychleschnoucí, proto se stanou vaším ideálním společníkem na cesty nejen do města, ale právě i na náročnější výpravy.



Bunda Direct Alpine Summit 3.0

Dalším zástupcem dlouhodobě populárních kusů oblečené od Direct Alpine je bunda Summit 3.0. Hlavní výhodou této bundy je zejména promyšlená kombinace použitých materiálů, kdy je přední díl vyroben z větruvzdorné tkaniny, která zaručuje jednak ochranu před nepřízní počasí, tak ale zároveň zajišťuje výbornou prodyšnost i při náročnější aktivitě. Při navrhování této bundy počitali v Direct Alpine s tím, že se bude používat při pohybových aktivitách, proto připravili krom anatomických rukávů též i prodloužení zadního a zkrácení předního dílu, což zajistí lepší pohyblivost pro nositele této bundy. Přední a ramenní díly byly taktéž upraveny softshellem za účelem lepšího tepelného komfortu. Bunda Summit 3.0 není vhodná do vyloženě zimního počasí. 



Připravujeme pro vás ferratový speciál, ve kterém se budeme věnovat ferratám podrobněji: kromě oblečení se zaměříme na lezecké vybavení, ale i tipy na cesty Via Ferrata u nás a našich sousedů. 

Direct Alpine bunda SUMMIT 3.0

Direct Alpine kalhoty PATROL 4.0

Climbing Technology přilba GALAXY

PETZL přilba Elios 2016

Ocún sportovní helma PAIL

Singing Rock přilba PENTA

Ocún Via Ferrata WeBee set

Ocún Via Ferrata Newton Pail set

Ocún Via Ferrata Bodyguard Pail set

Ocún Via Ferrata WeBee Pail set

PETZL feratový set KIT VIA FERRATA

Singing Rock PACKET FERRATA II

Chillaz tričko Rock Hero

Chillaz tričko Gandia Climbing Style

Chillaz mikina Mario's Hoody červeno/modrá

Chillaz mikina Spitzbergen Hoody žlutá