Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Lyo Food: lyofilizované jídlo na cesty

Vysoké nutriční hodnoty, chutnost, 100% přírodní a čerstvé suroviny.

Náš sortiment zboží jsme rozšířili o další nabídku jídel, která jsou určena na cesty.
Tentokrát se jedná o lyofilizovaná jídla značky Lyo Food.


Co to je vlastně lyofilizace?

Jedná se o postupné vymrazování.  V prvním kroku lyofilizačního procesu se produkt zmrazí. Pak se okolní tlak sníží, což vede k vakuu. Obsah zmrazené vody sublimuje přímo z pevné fáze do plynné fáze. Tento postup je také známý jako Lyophilisation. Celý proces trvá 16 až 24 hodin v závislosti na velikosti výrobku. Při dehydrataci ztrácí jídlo více než 90% své původní hmotnosti. Obsah vlhkosti je snížen na 2%, což inhibuje působení mikroorganismů a enzymů. V hermeticky uzavřených obalech lze výrobek skladovat při pokojové teplotě bez chlazení po mnoho let. Podotýkáme, že se každé jídlo před lyofilizací vaří stejně, jako se připravuje normální pokrm. Výsledkem je skutečná chuť domácího jídla.

K tomu všemu si Lyo Food zakládá na tom, že k vaření používá 100% přírodní a čerstvé suroviny, není použito žádných konzervačních látek ani umělých dochucovadel!

Velkou výhodou lyofilizovaných potravin je vysoká nutriční hodnota, což znamená, že mají vysoký obsah kalorií. To zaručuje dlouhý fyzický výkon.  Kromě toho, jsou u takto zpracovaných potravin, zachovány všechny přírodní vitamíny a minerální látky. Další výhodou je velice nízká hmotnost, což ocení ti, kteří počítají každý gram v batohu. Dalším pozitivem lyofilizovaných potravin, je jejich dlouhá životnost.



Jak se jídla Lyo Food připravují?

Je to velice jednoduché. Odtrhněte horní část obalu nad znovu uzavíratelným páskem a vyjměte pohlcovač vlhkosti. Nalijte uvedené množství horké nebo vařící vody, důkladně promíchejte a obal znovu uzavřete. Počkejte zhruba 10 minut a pak odtrhněte horní část obalu pod páskem a znovu promíchejte. Jídlo je připravené ke konzumaci.

Z jakých jídel značky Lyo Food můžete tedy vybírat?

Do hlavních jídel jsme zařadili gulášovou polévku s masem, krémovou brokolicovou polévku se špenátem, boloňské těstoviny, těstoviny s gordonzolou a špenátem a vepřové maso se zeleným pepřem a brambory.

Z ovocných pokrmů značky Lyo Food nabízíme jahody, banán, jablko a mix lesních plodů. A k snídani si můžete dopřát míchaná vajíčka na mexický způsob.

Přejeme všem cestovatelům dobrou chuť s lyofilizovanými jídly Lyo Food!


Lyo Food gulášová polévka s masem

Lyo Food krémová brokolicová polévka se špenátem

Lyo Food těstoviny Bologonese

Lyo Food těstoviny s gorgonzolou a špenátem

Lyo Food vepřové se zeleným pepřem a bramborem

Lyo Food jahody

Lyo Food banán

Lyo Food jablko

Lyo Food Wild berry mix

Lyo Food míchané vejce na mexický způsob