Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Šetřete vodu, čas i peníze se zavlažovacími vaky

Efektivní závlaha až do hloubky = zavlažovací vaky pro kvalitní kapkovou závlahu stromů i keřů.

Efektivní závlaha až do hloubky = zavlažovací vaky pro kvalitní kapkovou závlahu stromů i keřů. 


V posledních letech se všichni vyrovnáváme se změnami počasí, jako jsou například extrémně horká a suchá léta. Pro jakoukoliv zeleň, zejména pro nově vysazené stromy a keře, takto teplé počasí znamená zvýšenou potřebu závlahy. Jen tak jsou stromy schopni přežít. A právě zavlažovací vaky umožňují zalévat rostliny v takové míře, která je pro ně nejlepší. 

Jak přesně tento způsob zalévání funguje a jaké jsou jeho přínosy, jak pro vaši zeleň, tak pro vás?

- Prázdný vak se přiloží ke stromu a napustí se vodou (to trvá přibližně pouhých pět minut). 
- Dva otvory ve spodní části vaku postupně uvolňují vodu do půdy až pod dobu 9 hodin (princip kapkové závlahy).
- Dodávané množství vody je plně pod kontrolou. 
- Do vody se mohou přimíchat hnojiva, která podpoří růst rostlin.
- Zavlažovací vak lze používat opakovaně na různých místech.

Použití zavlažovacího vaku je snadné a účinné. Jeho montáž i demontáž zvládne každý, a to během pár minut. Díky odolnému materiálu vydrží po dlouhou dobu.



Výhody zavlažovacích vaků:

- Instalace během několik minut.
- Snížená frekvence zalévání.
- Plné využití vody.
- Voda nestéká po povrchu.
- Zvyšuje se šance na přežití nové výsadby.
- Snižuje se povýsadbový šok.
- Zvyšují se přírůstky.

A pro koho jsou zavlažovací vaky určeny?

Můžeme říct, že jsou vhodné pro soukromé subjekty. Vaky totiž nabízejí optimální řešení závlahy pro několik stromů např. na zahradě rodinného domu. Ale hlavně pro zahradnické firmy, obce a města, a to při zakládání veřejné zeleně a její následnou péči.

Zavlažovací pytle vám ušetří
vodu, čas i peníze!


GEFA zavlažovací vak Watercoat II 75l

Tento robustní zavlažovací vak o objemu 50 - 75 litrů se po naplnění postupně vyprazdňuje cca 5 - 6 hodin. Vak je potřeba doplňovat po 2 - 3 dnech. Pokud se spojí zipem dva vaky dohromady, obejme i větší kmen a jeho kapacita se navýší až na 100 - 150l vody. Vak se velice jednoduše instaluje, a to bez použití jakéhokoliv nářadí.

Objem vaku: 50 - 75l
Doba vyprazdňování vaku: 5 – 6 hodin
Potřeba doplnění vody: za 2 – 3 dny



Tree King zavlažovací vak 75l

Vak o objemu 75 litrů je vhodný primárně pro stromy o průměru 25cm, ale také o průměru 40cm. V tom případě se musí spojit zipem dva vaky. Vak se jednoduše obalí kolem kmene stromu, zapne zipem a naplní vodou do 1/4. Vak je potřeba doplňovat každých 4 - 7 dní. Po naplnění se vak postupně vyprazdňuje cca 6 - 10 hodin. Vak lze využít také pro přihnojování. To ovšem musí být dostatečně rozpuštěné ve vodě. 


Objem vaku: 75l
Doba vyprazdňování vaku: 6 – 10 hodin
Potřeba doplnění vody: za 4 – 7 dní



Tree King zavlažovací vak 100l

Zavlažovací vak Tree King nabízíme také o objemu 100l. Vak je vhodný primárně pro stromy o průměru 25cm, ale také o průměru 60cm. Vak je potřeba doplňovat každých 5 - 10 dní. Po naplnění se postupně vyprazdňuje cca 8 - 12 hodin. Je také vhodný pro přihnojování.

Objem vaku: 100l
Doba vyprazdňování vaku: 8 – 12 hodin
Potřeba doplnění vody: za 5 – 10 dní



Treegator® original zavlažovací vak

Zavlažovací vak Treegator original o objemu 57 litrů, který je vyroben z odolného polyethylenu. Vak je určen pro zálivku nově vysazených a vzrostlých stromů do průměru kmene 8cm s rozvětvením minimálně 60cm nad zemí. Vak je možné nainstalovat ke kmeni stromu nebo stabilizačním kůlům, a to během několika sekund. Vak je naplněn za 3 minuty a uvolňuje vodu formou kapkové zálivky po dobu 9 hodin.

Objem vaku: 57l
Doba vyprazdňování vaku: 9 hodin



Tree King zavlažovací kruh 75l

Tento zavlažovací kruh s kapacitou 75 litrů je vhodný jak pro stromy, tak pro velké keře a stálezelené rostliny, které mají větve až k zemi. Zároveň zabraňuje růstu plevele kolem rostliny. Kruh má široké hrdlo s uzávěrem, do kterého se jednoduše napustí voda pomocí hadice. Vak je potřeba doplňovat vodou každých 5 - 8 dní, a to zhruba do 1/4. Po naplnění se kruh postupně vyprazdňuje cca 5 - 8 hodin. Kruh lze využít také pro přihnojování. 

Kapacita kruhu: 75l
Doba vyprazdňování kruhu: 5 – 8 hodin
Potřeba doplnění vody: za 5 – 8 dní



GEFA zavlažovací lem Giessrand

Pomocníkem pro kvalitní závlahu stromů je také tento zavlažovací lem, který je vyroben z 3mm širokého speciálního plastu LDPE. Ten je odolný vůči tlaku vody. Lem se vkládá 10cm do země kolem stromu. Nad zemí zůstává 20cm lemu, který se spojí speciální spojkou. Takto umístěný zavlažovací lem, se následně plní vodou. Výhodou tohoto lemu také je, že ochrání stromy rostoucí v bezprostřední blízkosti silnic, před působením soli, která se používá v zimních měsících. Dále chrání strom před růstem plevele a lze ho opakovaně používat. Lem je odolný vůči UV záření a 100% recyklovatelný. 



Dejte stromům a keřům to, co potřebují nejvíce – dostatek vláhy.

Tree King zavlažovací vak 75l

Tree King zavlažovací vak 100l

Treegator® original zavlažovací vak

Tree King zavlažovací kruh 75l

GEFA zavlažovací lem Giessrand

GEFA zavlažovací vak Watercoat III 75l