Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Via ferrata Kočičí kameny

Podrobný popis oficiálních jištěných cest v ČR, poslední část našeho seriálu o via ferratách. Užitečný průvodce při plánování vaší dovolené.

GPS ferraty: 50°53’13.080 / 15°13’51.481
Obtížnost: B-C 
Doba absolvování: cca 30min
Převýšení: 25m

Jedná se o nenáročnou krátkou ferratu, která se nachází na stejnojmenné skále u obce Bílý potok (GPS: 50°53’13.080″N, 15°13’51.481″E). Náročnost této ferraty je hodnocena jako B a délka trasy je pouze 70m. Ferratu zdoláte zhruba za 10 minut s převýšením 25 metrů.

Na začátku ferraty budete muset zvládnout strmé stoupání po ploché skalní stěně příkře vzhůru. Následně si zatraverzujete na plošinu pod vrchol. Zhruba uprostřed traverzu se nachází malá skalní rozsedlina se stromem, kterou můžete využít pro odpočinek. Poslední část, která vede na vyhlídku se zábradlím, je nejnáročnější. Tato část je dlouhá cca 4 metry a skála je zde velmi strmá. Ale určitě i tento úsek zvládnete. Na plochých stěnách je natažené pouze ocelové lano bez pomocných stupaček. Zde můžete natrénovat správnou techniku tzv. "lezení na tření".



Seriál via ferrata obsahuje tyto články:

Průvodce Via Ferrata aneb zajištěné cesty pro každého
Základní vybavení pro via ferrata.
Tipy na ferraty v ČR i okolí.
České ferraty zblízka: Bečov nad Teplou, Seifertova via ferrata v Nových Hamrech, Poustevna, CakleVodní bránaKočičí kameny, Slánská hora, Tábor, Bečov nad Teplou, Pastýřská stěna, Bechyně – Zářečí, Liberec, Vír.

Máte-li jakoukoli otázku či připomínku k tomuto tématu, neváhejte nás kontaktovat.