Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Seifertova via ferrata v Nových Hamrech

Podrobný popis oficiálních jištěných cest v ČR, poslední část našeho seriálu o via ferratách. Užitečný průvodce při plánování vaší dovolené.

GPS od parkoviště: 50°21'34.00 / 12°43'06.00
Obtížnost: A–D
Doba absolvování: cca 30 minut
Převýšení: 20m

Nové Hamry se nachází v Krušných horách a právě zde si můžete užít celkem čtyři trasy v rámci Seifertovy via ferraty. Každá z cest je dlouhá přibližně 50 metrů a nabízí obtížnosti A, B, C a D. Z prvních dvou budou mít radost zejména děti a začínající lezci, druhé dvě zajištěné cesty už vyžadují nějaké zkušenosti a větší obratnost a sílu.

Ferraty jsou nataženy na nevysokých pískovcových blocích a lezci tak mohou vystoupat jen několik metrů nad zem. I tak si zde ale zkušení lezci užijí velmi pěkné technické lezení. Určitě vás ale budou bavit i ty jednodušší cesty, které nejsou zas až tak úplně snadné, jak by se mohlo na první pohled zdát.

Poblíž via ferraty (cca 100 metrů) stojí penzion Seifert s příjemným posezením a občerstvením, a pokud se vám tady zalíbí, můžete zde přespat v kempu, který najdete hned po ferratami.

https://horezdar.cz/seifertova-ferrata-nove-hamry/



Seriál via ferrata obsahuje tyto články:

Průvodce Via Ferrata aneb zajištěné cesty pro každého
Základní vybavení pro via ferrata.
Tipy na ferraty v ČR i okolí.
České ferraty zblízka: Bečov nad Teplou, Seifertova via ferrata v Nových Hamrech, Poustevna, CakleVodní bránaKočičí kameny, Slánská hora, Tábor, Bečov nad Teplou, Pastýřská stěna, Bechyně – Zářečí, Liberec, Vír.

Máte-li jakoukoli otázku či připomínku k tomuto tématu, neváhejte nás kontaktovat.