Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

První česká bioferrata v Bečově nad Teplou

Podrobný popis oficiálních jištěných cest v ČR, poslední část našeho seriálu o via ferratách. Užitečný průvodce při plánování vaší dovolené.

GPS parkoviště: 50°04'58.03 / 12°48'59.88
Obtížnost: A–C
Doba absolvování: cca 1 hodina
Převýšení: cca 35m

Bioferrata v Bečově nad Teplou byla poprvé otevřena v roce 2013 a nachází se v areálu Bečovské botanické zahrady. Vstup na via ferraty je zpoplatněn.

K výstupu musíte mít kompletní ferratové vybavení (helmu, jistící postroj – sedací úvazek a prsní úvazek, jistící ferratový set a rukavice). Pokud nemáte své vlastní vybavení, je možné si jej zde půjčit.

Jedná se o zajištěnou ferratu na hrubozrnné žule, která je pokryta desítkami lišejníků a dalším zajímavým porostem. Cesty jsou poměrně krátké – přibližně 30 metrů, a můžete jich zde vyzkoušet až pět.

Trasy mají různé obtížnosti: na nejvzdálenější skále se nachází trasa v obtížnosti A/B, která je vhodná pro začátečníky a děti, na hlavní skále najdete dvě trasy v obtížnosti C a nad hlavní skálou jsou ještě dva krátké úseky různých obtížností.

Ferraty jsou propojeny stezkou, jejíž součástí je vyhlídka na krásné bečovské skalní údolí. A pokud ještě nebudete mít dost, můžete se zúčastnit komentované prohlídky zahrady nebo se projet v loďce na rybníku.

Před vstupem do botanické zahrady je možné pro zaparkování auta využít neplacenou odstavnou plochu, placené parkoviště (vzdálenost ferraty od parkoviště je 715 m) nebo jiná parkoviště ve městě, která jsou však vzdálenější.

Za poplatek je v areálu možné přespat v teepee.



Seriál via ferrata obsahuje tyto články:

Průvodce Via Ferrata aneb zajištěné cesty pro každého
Základní vybavení pro via ferrata.
Tipy na ferraty v ČR i okolí.
České ferraty zblízka: Bečov nad Teplou, Seifertova via ferrata v Nových Hamrech, Poustevna, CakleVodní bránaKočičí kameny, Slánská hora, Tábor, Bečov nad Teplou, Pastýřská stěna, Bechyně – Zářečí, Liberec, Vír.

Máte-li jakoukoli otázku či připomínku k tomuto tématu, neváhejte nás kontaktovat.