Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Via ferrata Pastýřská stěna

Podrobný popis oficiálních jištěných cest v ČR, poslední část našeho seriálu o via ferratách. Užitečný průvodce při plánování vaší dovolené.

GPS ferraty: 50°46'45.75 / 14°12'18.30
Obtížnost: A-E
Doba absolvování: dle vybrané trasy
Převýšení: 100m

Pastýřská stěna se nachází na Děčínsku (GPS: 50°46'45.75 / 14°12'18.30). Jedná se o nádherný ferratový park, který se svými 14-ti ferratovými cestami nemá v Evropě obdoby. Skála není sice vysoká, ale o ferratovou zábavu zde není nouze, jelikož tu klidně můžete lézt celý den. Její převýšení je necelých 100m a naleznete zde cesty s obtížností od A až po E. Je to jen na Vás, na jakou cestu se vydáte.

Na začátku ferraty Vás čeká několikametrová kolmá stěna, která je bohatě osázena kramlemi a kolíky a tvoří celkem tři krátké nástupové varianty. Následně Vás několik polí lan dovedou ke kamenným schodům. Po nich vystoupáte na plošinku před hlavní skálu. Zde si můžete vybrat z více výstupových variant. Ty končí u vrcholové knížky, kde je možnost si posedět. Následně odtud vede několik cest včetně lanového mostku a masivního převisu. Na sestupovou trasu se pak vydáte od vrcholu doleva a je to naprosto pohodová cesta, která Vás zavede dolů zhruba 250m od vstupu na ferratu. No, a pokud budete mít chuť a náladu, můžete se vydat opět nahoru. Jak už jsme psali, máte tu možnost dohromady čtrnácti ferratových cest. Nudit se tedy rozhodně nebudete.



Seriál via ferrata obsahuje tyto články:

Průvodce Via Ferrata aneb zajištěné cesty pro každého
Základní vybavení pro via ferrata.
Tipy na ferraty v ČR i okolí.
České ferraty zblízka: Bečov nad Teplou, Seifertova via ferrata v Nových Hamrech, Poustevna, CakleVodní bránaKočičí kameny, Slánská hora, Tábor, Bečov nad Teplou, Pastýřská stěna, Bechyně – Zářečí, Liberec, Vír.

Máte-li jakoukoli otázku či připomínku k tomuto tématu, neváhejte nás kontaktovat.