Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Via Ferrata Tábor - První česká via ferrata

Podrobný popis oficiálních jištěných cest v ČR, poslední část našeho seriálu o via ferratách. Užitečný průvodce při plánování vaší dovolené.

GPS ferraty: 49°24'46.80 / 14°38'47.70
Obtížnost: B-C 
Doba absolvování: cca 30min
Převýšení: 30m

Krátká cvičná ferrata pro začátečníky nacházející se v Jižních Čechách v Táboře (GPS: 49 24'46.80 / 14 38'47.70). Cesta je dlouhá cca 30 metrů a je hodnocena obtížností B/C. Trasa je zajištěna dobře uchyceným ocelovým lanem po celé délce a několika stupy. Je to poměrně jednoduchá cvičná cesta, která je zde pouze za účelem vyzkoušení si lezení. Po jejím vylezení není jiná cesta dál, takže musíte sejít zpět dolů.

Ferrata se skládá ze dvou částí. Ta první je tvořena poměrně strmou rozvrásněnou stěnou, která může začátečníky trochu polekat. Není zde totiž jednoznačné, kam dát nohy i když stupů je spousta. Dále je zde "plato" na rozhlédnutí a případný únik na cestičku dolů. Na začátku druhé cesty je miniaturní traverz s dobře dostupnou "kramlí". Ferrata dále vede malou skalkou, kde je lano vedeno tak, aby jste si museli pomoci chytnutím se za skálu. Pozor na hlavu, hrozí zde lehké zranění při nárazu do skály! Pak je nutný menší švih na "kramli" a jste téměř nahoře. Z vrcholu pak vede krátký ocelový žebřík na pěšinu a téměř za dvě minuty jste dole.



Seriál via ferrata obsahuje tyto články:

Průvodce Via Ferrata aneb zajištěné cesty pro každého
Základní vybavení pro via ferrata.
Tipy na ferraty v ČR i okolí.
České ferraty zblízka: Bečov nad Teplou, Seifertova via ferrata v Nových Hamrech, Poustevna, CakleVodní bránaKočičí kameny, Slánská hora, Tábor, Bečov nad Teplou, Pastýřská stěna, Bechyně – Zářečí, Liberec, Vír.

Máte-li jakoukoli otázku či připomínku k tomuto tématu, neváhejte nás kontaktovat.